fbpx

Koji je najbolji porodični automobil: Novi Karavan, Džip ili Mini-van

Saznajte koji je najbolji porodični automobil. Koji je porodični automobil najekonomičniji, koji je najbolji novi mini-van kao i koji su najbolji porodični džipovi?

Najbolji novi karavan za porodicu – Subaru Outback

Subaru Outback se nalazi na prvom mestu mnogih prestižnih portala i to nije sasvim slučajno. Subaru Outback se proizvodi od 1994. godine. Trenutno se proizvode automobili pete generacije.

U karavanu Subaru Outback bez problema mogu da se smeste odrasla deca. Na Euro NCAP testiranju je dobio maksimalnih pet zvezdica.

Početna cena se kreće od 25.645 dolara.

Najbolji novi SUV za porodicu – Toyota Highlander

Automobili marke Toyota spadaju u najpouzdanije na svetu.

Ako će neki automobil Vašoj porodici da obezbedi sigurnu i udobnu vožnju, onda je to SUV Toyota Highlander. Trenutno se proizvode automobili treće generacije.

U ovom automobilu može da se smesti osam putnika, znači, mogućnost obaranja sedišta postoji.

Sa početnom cenom od 29.000 dolara, ovaj automobil spada među jeftinije modele.

Najbolji novi mini-van – Chrysler Pacifica

Prošlogodišnji mini-van model Chryslder Pacifica se vrlo brzo našao na listi najtraženijih porodičnih automobila.

Kod ovog modela postoji mogućnost obaranja trećih sedišta, čak i sa ugrađenim dečijim sedištima. Zvučna izolacija je odlična.

Početna cena se kreće od 29.000 dolara.

Koji je porodični automobil najekonomičniji?

Ono što je najbitnije većini kupaca porodičnih automobila u Srbiji jeste ekonomičnost.

Statistika je pokazala da se u Srbiji najviše kupuju automobili do 2.000 evra, kao i oni koji imaju štedljiv motor. Dosta se kupuju dizelaši.

Porodicama sa malom decom se preporučuje Toyora Yaris. Radi se o kvalitetnom automobilu koji se retko kvari i koji spada među top 5 najpouzdanijih automobila na svetu. Najbolja je verzija sa 1.3 VVT-i motorom.

Među srednjim porodičnim automobilima koji se smatraju ekonomičnim se ističe VW Golf sa prosečnom potrošnjom od 4 litara na 100 kilometara, dok u gradu sagori oko 6 litara dizela. U rangu Golfa su Toyota Prius, Škoda Fabia, Seat Ibiza.

Karavani po pravilu troše dosta. Međutim, na tržištu postoje modeli koji mogu da se pohvale ekonomičnom potrošnjom – Opel Insignia 2.0 dizel, Reno Grand Scenic 1.9, Škoda Octavia 1.9 Tdi, Audi 2.0 Tdi. Ovi automobili na auto-putu potroše u proseku 7 litara, a u gradu 10 litara.

Najbolji porodični džipovi

Za one koji planiraju da sa svojom porodicom često putuju, najbolja i najsigurnija varijanta jeste kupovina džipa. U avanturističku off-road vožnju se možete upustiti ukoliko ste svojoj porodici obezbedili Jeep Renegade, Jeep Patriot, Grand Cherokee.

Ako imate odraslu decu, onda odluka može da padne i na Jeep Wrangler.

Renegade je finansijski najdostupniji, Patriot je prostran i veliki, dok je Grand Cherokee najluksuzniji među pomenutim modelima.

Što se tiče SUV modela, na listi najboljih se nalaze Hyundai Santa Fe, Chevrolet Tahoe, Honda Pilot, Mazda CX-9, Kia Sorento, Volkswagen Atlas, Ford Expedition i pomenuta Toyota Highlander.

Koji je najbolji auto za veliku porodicu?

Za baš veliku porodicu se preporučuju putničke verzije malih teretnjaka sa kliznim vratima.  Kod ovih automobila, kada se obore zadnja sedišta, i dalje imate veliki ptrljažni prostor zahvaljujući visini automobila.

Jedina mana ovih automobila jeste izgled. Ukoliko ste spremni da zarad praktičnosti i funkcionalnosti žrtvujete luksuz i udobnost, onda ste na putu dobre kupovine.

Na srpskom tržištu se uglavnom mogu naći Renault Kangoo, Citroen Berlingo, VW Caddy, Dacia Dokker.

Uz kupovinu najboljeg automobila za porodicu nemojte zaboraviti na KASKO osiguranje – bezbednost je uvek na prvom mestu.

Koji su najbolji novi porodični automobili?

Najsrećniji su oni koji prilikom kupovine porodičnog automobila ne moraju da stežu kaiš. Kupiti nov automobil znači manje glavobolje oko servisiranja.

Portal Parents je nedavno objavio listu najboljih novih porodičnih automobila:

  • Najbolji eko-automobil – Chevrolet Bolt EV
  • Najbolji hečbek – Subaru Crosstreck
  • Najbolja mala limuzina – Honda Civic
  • Najviše za najmanje para – Kia Soul
  • Najbolji krosoveri – Honda CR-V i Mazda CX-5
  • Najbolja porodična limuzina – Hyndai Sonata
  • Najbolji mini-van – Chrysler Pacifica
  • Najbolji karavan – Subaru Outback
  • Najbolji SUV – Toyota Highlander

Što se tiče najeftinijih novih automobila sa sedam sedišta, prva tri mesta zauzimaju Mitsubishi Outlander, Kia Sorento, Nissan Pathfinder.

Ovde možete besplatno popuniti formu i saznati koliko bi koštalo Kasko osiguranje za Vaš automobil.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *