fbpx

Putno osiguranje online: Sve što treba da znate

Saznajte šta je putno osiguranje online i kako poručiti putno osiguranje na taj način? Koje su prednosti kupovine polise online, da li je bezbedno i gde kupovati polisu putnog osiguranja nedeljom?

Danas se iz udobnosti toplog doma zarađuje novac, dok je s druge strane sve prisutnija i online prodaja. Ukoliko radite i kupujete putem proverenih platformi i sajtova, nikada nećete imati problem sa bilo kojom vrstom prevare.

Tako je i sa online kupovinom putnog osiguranja. Možete bez problema da kupite polisu putnog osiguranja online ukoliko to činite putem sajtova proverenih, licenciranih agencija i osiguravajućih kuća.

Među proverenim i licenciranim agencijama za zastupanje u osiguranju se nalazi i naša.

Kupovina putnog osiguranja online

Sve veće osiguravajuće kuće u Srbiji imaju opciju kupovine putnog osiguranja putem interneta tj. online. A one su DDOR Osiguranje, Delta Generali, Uniqa, Wiener Stadtische.

Između online kupovine i one na licu mesta ne postoji suštinska razlika. Najbitnije je kupiti polisu. Naravno, bitno je obratiti pažnju na cenu, jer se razlikuju cene od osiguravajuće kuće do kuće.

Ukoliko želite da budete sigurni, najbolje je kontaktirati agenciju za zastupanje u osiguranju.

Agencija ima uvid u ponude svih osiguravajućih kuća, a agentima je cilj da kupcima pruže tačne informacije, kao i da pomognu oko kupovine odgovarajuće polise po najboljoj mogućoj ceni.

Zastupnik u osiguranju je Vaš stručni saradnik, kao što je advokat u pravnim poslovima, tako da ukoliko dođe do potrebe za naplatom, imaćete stručnjaka uz Vas. On čita sitna slova u ugovoru umesto Vas, prodaje usluge i teži da budete zadovoljan klijent, dok je radniku u osiguravajućoj kući cilj prodaja. Naplaćuje svoje usluge od osiguravajuće kuće, Vi plaćate istu cenu poslise.

Prilikom online kupovine putnog osiguranja, Vi unosite sve one podatke koji biste dali i na licu mesta. Ukoliko nešto nije jasno ili iskrsne problem prilikom online kupovine, Vi možete uvek pozvati broj koji stoji na sajtu.

Kako da poručim putno osiguranje online

Prilikom online kupovine putnog osiguranja, popunjavaju se polja koja se tiču destinacije, vrste osiguravajućeg paketa, uzrasta lica koje putuje, svrhe putovanja itd. Takođe je neophodno da unesete lične podatke kako bi porudžbina bila kompletna.

Plaćanje možete izvršiti platnim karticama, uplatnicom u pošti ili banci. Kada uplatite, polisa će biti aktivna.

Kada kupujete putno osiguranje online, potrebno je biti načisto sa sobom i znati svaki odgovor na postavljeno pitanje vezano za samo putovanje. Obavezno unesite tačne podatke iz lične karte/pasoša i ukoliko imate nešto dodatno da pitate ili kažete, to možete učiniti putem mejla.

Putem našeg sajta  možete popuniti formular i poručiti polisu putnog osiguranja. Mi ćemo Vam poslati prema našoj proceni najbolju polisu putnog osiguranja kao i objašnjenje za uplatu. Ukoliko Vam je polisa hitna, odaberite opciju Express.

Ukoliko želite da porazgovarate i posavetujete se o putovanju, onda odaberite opciju Top i mi ćemo Vam pružiti stručnu pomoć. Niste u obavezi da platite ovu vrstu usluge.

Prednosti kupovine polise online

Ukoliko želite da kupite putno osiguranje online, to možete učiniti sa bilo kog elektronskog uređaja, u bilo kom trenutku, na bilo kom mestu. Ne morate gubiti vreme idući do osiguravajuće kuće, ne morate nigde čekati u redu – sve se završava brzo, lako i jednostavno iz udobnosti Vašeg doma, kancelarije ili automobila.

Kupovina putnog osiguranja online traje kraće nego uživo, a niste uskraćeni ni za jedan odgovor jer sve detaljno piše na sajtu. Za svaki paket postoji detaljno objašnjenje.

Nakon što je poručite i platite, polisa stiže na mejl u elektronskoj verziji i nikada je ne možete izgubiti jer ostaje sačuvana na serveru.

Prednost kupovine putnog osiguranja online jeste to što možete napraviti paralelu između ponude raznih osiguravajućih kuća i izabrati onu koja najviše odgovara Vašem budžetu i planu putovanja.

Da li je kupovina putnog zdravstvenog osiguranja sigurna

Međunarodno zdravstveno osiguranje se preporučuje svima pred odlazak na put. To je zato što niko i nikada ne može biti siguran kada će nešto da krene po zlu.

Agencije za zastupanje u osiguranju brinu o svojim klijentima i njihovom džepu. Ukoliko niste poverljivi i sumnjate u određenu osiguravajuću kuću, agencije su tu da Vam pomognu i reše dilemu.

Pre potpisivanja ugovora, dobro pročitajte i raspitajte se u kojim sve situacijama osiguravajuća kuća neće biti u obavezi da pokrije troškove lečenja. Ukoliko je osiguravajuća kuća u obavezi da pokrije troškove lečenja a to odbije, neophodno je da podnesete prigovor Narodnoj Banci Srbije.

Velike osiguravajuće kuće u Srbiji posluju ozbiljno i ne ostavljaju klijente na cedilu. U suprotnom, mogli bi samo da ugase svetlo u svojoj kući, jer kako kaže poslovica – dobar glas se daleko čuje, a loš još dalje.

Gde kupiti putno osiguranje nedeljom?

Ukoliko ste u situaciji da Vam iskrsne putovanje u nedelju ili ponedeljak, a Vi nemate vremena da kupite polisu, tu smo mi i portal Osiguranik. Naš portal, kao i portal Osiguranik, radi 24 sata, sedam dana u nedelji.

Poručena polisa stiže na Vašu mejl adresu i sasvim je svejedno hoćete li je čuvati u elektronskom obliku ili ćete je odštampati. Bitno je samo da u trenutku kupovine putnog osiguranja Vi budete u Srbiji.

Ljudi su sumnjičavi prema elektronskoj polisi, ali ona je podjednako važeća kao i odštampana. Možete je otvoriti i na mobilnom telefonu. U slučaju gubitka elektronskog uređaja, Vi možete pristupiti mejlu sa bilo kog drugog uređaja.

Call centar agencije ili osiguravajuće kuće je uvek dostupan i izaći će Vam u susret.

U eri digitalizacije nema potrebe da imate predrasudu prema bilo kojoj online kupovini, između ostalog i online kupovini putnog osiguranja.

Ukoliko sumnjate, mi smo tu da objasnimo i pomognemo kako da putem interneta kupite najpovoljnije putno osiguranje za Vas i Vaše najbliže.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *