fbpx

Studiranje u Kanadi: Najbolji fakulteti u svetu

Izabrati Kanadu za studiranje znači biti non-stop u kontaktu sa različitim kulturama i nacijama. Studirati u Kanadi je povoljnije po budžet nego u Americi, a mogućnosti za poslovni uspeh su iste.

Izabrati Kanadu za studiranje znači biti non-stop u kontaktu sa različitim kulturama i nacijama. Studirati u Kanadi je povoljnije po budžet nego u Americi.

Studenti predstavljamo vam studiranje u Kanadi:

Pronađite svoj fakultet u Kanadi

QUEEN'S UNIVERSITY - September 28, 2010 - Queen's Theological Hall stands covered in fall-coloured ivy at Queen's University in Kingston. (Photo by Yvonne Berg for Macleans)

Univerziteti u Kanadi su „razbacani“ po provincijama tj. oblastima od kojih se zemlja sastoji. Kao i svuda u svetu, razlikuju se privatni i državni univerziteti.

U Kanadi se još razlikuju univerziteti koji izdaju univerzitetske diplome osnovnih, master ili doktorskih studija i koledži koji izdaju diplome strukovnih studija.

Ono što je identično za sve fakultete, za studiranje u Kanadi jesu dobro organizovana udruženja i centri za pomoć internacionalnim studentima, kao i tokom studija podsticanje praktičnog iskustva kroz volontiranje i praksu.

Studirajte u Kanadi jer poseduje neke najbolje fakultete na svetu.

Apliciranje, viziranje i upis na fakultet u Kanadi

studije u kanadi

Poželjno je prijaviti se godinu dana na željeni fakultet. Aplikacija se plaća, a sam proces prijave se u većini slučajeva vrši preko sajta fakulteta. Postoje i oni fakulteti koji traže da se prijava šalje poštom. Šta ćete, ne znaju gde živimo.

Na većini fakulteta se nastava odvija na engleskom jeziku, tako da je neophodno imati sertifikat TOEFl ili IELTS. Što se tiče visine traženih bodova i ocene, najbolje je videti na samom sajtu kako stvari stoje.

Ukoliko želite da upišete fakultet na kome se nastava odvija na francuskom jeziku, onda je potrebno da imate kao dokaz položen DELF B2 ili nivo poznavanja francuskog C, ni manje ni više.

Dokumenta koja šaljete mora da pečatira sudski tumač, a ambasada Kanade u Beogradu se bavi izdavanjem studentske vize. Inače, gledajte da sve predate i pre roka, kako ne bi Marfi bio kriv posle ukoliko nešto krene po zlu, a vi dobili pismo dobrodošlice i odobrenu stipendiju.

I naravno, studiranje nekih studijskih programa nije dovoljno samo poželeti već malo zagrejati stolicu i položiti prijemni koji Kanađani traže.

Život i rad i stipendije u Kanadi

Sun out at QUB yesterday for the Graduation Picture Hugh Russell

Ukoliko želite da radite van kampusa fakulteta, moguće je ukoliko dobijete radnu vizu ili posebnu studentsku dozvolu. Maksimalno može da se radi 20 sati nedeljno, što je dobar način da se poboljša postojeći, ili nepostojeći budzet.

Jedan od primamljivijih načina dodatne zarade jeste apliciranje, i dobijanje, mesta asistenta ili stažiste na fakultetu. Jednostavnije je i dostupnije nego u Srbiji.

Šanse za studiranje u Kanadi su veće nego u Americi i zbog velikog broja stipendija, čak i onih koji pokrivaju sve troškove. Najbolji sajt za pretragu je  studyincanada.com

U provinciji Ontario se nalaze 32 univerziteta, a među njima se najviše ističe Univerzitet u Torontu. Studijski programi na pomenutom univerzitetu su topla preporuka za sve one koji žele da se bave obrazovanjem i dostojanstveno obavaljaju posao profesora.

Studenti koji završe master dobiju licencu za rad u Ontariju što je praktično izjednačeno sa mogućnošću koja se pruža i Kanađanima.

Univerzitet se sastoji od 700 studijskih programa za osnovne i od 200 master/doktorskih programa.

Programi variraju preko medicine i arhitekture do umetnosti. Za studije treba izdvojiti minimum 17.000 dolara po godini, ali na samom sajtu stoji informacija da se obratite univerzitetu vezano za finanijsku podršku i stipendije.

Takođe se treba uzeti u obzir činjenica da je Toronto jedan od skupljih gradova u Kanadi, ali pre bilo kakvog dizanja ruku od apliciranja, kontaktirajte sam fakultet.

Ne zaboravite, niste spremni za polazak ukoliko niste obebedili putno zdravstveno osiguranje.

Bavite se nanotehnologijom u Kanadi

studiranje u kanadi

U oblasti Alberta su smeštena osam univerziteta, a među tom osmorkom se ističu Univerzitet u Kalgariju i Univerzitet u Alberti.

Univerzitet u Alberti će za dve godine slaviti 100 godina postojanja. Sve katedre imaju veoma zanimljivo koncipirane programe koji teže ka tome da se studenti bave inovacijama i istraživanjima u svojoj oblasti.

Činjenica je da se institut za nanologiju nalazi na ovom ovom univerzitetu, kao i sećanje na nobelovca iz fizike i dobitnika Oskara za film Avatar. Kada se budete bavili pretragom studijskih grupa, sajt univerziteta će vas prijatno iznenaditi kreativnim pristupom.

Naime, od vas se zahteva da odaberete dve osobine koje čine vašu ličnost (kreativnost, društvenost, logika…) na osnovu čega se izvrši pretraga studijske grupe.

Svake godine univerzitet izdvoji 25 miliona dolara za stipendije, a veći procenat od te sume odlazi na internacionalne studente. Glavni kampus se nalazi u gradu Edmontonu.

Zaposli McGill studenta ili diplomca

studiranje u kanadi

U oblasti Kvebek se nalazi 19 univerziteta. Najprestižniji je McGill koji se nalazi u Montrealu. On je drugi na listi najboljih univerziteta u Kanadi i 20ti na listi najboljih univerziteta na svetu.

Sve vezano za McGill je privlačno – 11 fakulteta, veliki broj studijskih grupa na engleskom i francuskom jeziku i moderno koncipiran sajt koji na dnu ima i neuobičajenu kategoriju Hire a student.

Sam univerzitet promoviše svoje studente, ističe njihove veštine i pokušava da ih poveže sa tržištem rada što pre. Zvuči kao naučna fantastika. 22 miliona dolara svake godine univerzitet raspodeli među studentima u vidu stipendija na ravne časti.

Budite jedan od nasmejanih kanadskih studenta

College Students Walking

College Students Walking

Oblast Britanska Kolumbija broji 11 univerziteta i među njima dominira Univerzitet u Britanskoj Kolumbiji sa bazom u Vankuveru. Drugi veći kampus se nalazi u gradu Okanaga.

Prvo što primetite kada odete na sajt fakulteta jesu nasmejana lica studenata i topli poziv da svoj životni put započnete sa njima. Radi se o fakultetu kojem je veoma stalo do zdravlja i sreće pojedinca, a samim tim i društva koje sve te individue čine – živite dobro, da biste učili dobro.

Skoro da nema studijske grupe koju ne možete naći, preko umetnosti i medicine do proučavanja Aboridžina.

Saznajte šta treba iskusiti u Vankuveru.

Lista 10 najboljih univerziteta u Kanadi

studiranje u kanadi

U Ontariju se nalazi najveći broj onih univerziteta koji su sasvim zaslužno na listi deset najboljih.

Pored pomenutog u Torontu, tu su:

Queen’s University u Kingstonu,

University of Waterloo u Vaterlu,

McMaster University u Hamiltonu i

University of Western Ontario u kanadskoj verziji.

Pored gore navedenih univerziteta stoji rame uz rame i Univerzitet u Montrealu gde se nastava odvija na francuskom jeziku.

Izborite se za neku od stipendija i studije u Kanadi, obezbedite vaš život povoljnim životnim osiguranjem i neka vam život postane sladak kao sirup od javora.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *