fbpx

Kako se provesti za Novu godinu u Istanbulu?

Samo nebo je granica kada govorimo o proslavi Nove godine u Istanbulu. Evo kako se provesti, šta posetiti i šta obezbediti za Novu godinu u Istanbulu, čarobnom gradu između dva kontinenta.

U Turskoj, epicentar novogodišnjih dešavanja i provoda je najbolji u glavnom gradu Istanbulu. Turci na sličan način slave Novu godinu kao i Evropljani – koncerti i žurke su svuda po gradu. Čitav Istanbul je u znaku dočeka i provoda.

Spektakularni vatromet iznad Bosfora

Kada se kazaljke poklope u ponoć, nebo iznad Istanbula se pretvara u pravi vizuelni šou. Stotine malih vatrometa pretvaraju noć u dan.

Glavni vatromet je iznad mosta Bosfor koji povezuje ne dve obale, već dva kontinenta – Aziju i Evropu.

Jedan od najpopularnijih načina proslave se dešava na nekom od nekoliko bosforskih kruzera sa kojih možete najlepše da ispratite vatromet.

Ukrcavanje na kruzer je u sedam sati, a iskrcavanje u tri posle ponoći. Doček na kruzeru podrazumeva gala večeru, piće i partijanje. Najjeftinji provod na kruzeru košta 120 evra po osobi.

Doček na kruzeru Orient Bosphorus po osobi košta 150 evra. Glavna tačka večeri jeste performans sa dervišima.

Najbolji restoran na kopnu sa pogledom na glavni most je Gala Pera. Večera u restoranu po osobi košta 130 evra. Ovde se poslužuju vrhunski morski specijaliteti. Muzika je tradicionalna turska, a deo programa je i trbušni ples.

Orient House, Sultana’s, Istanbulin i Kervansaray su restorani u kojima će Vas dočekati profesionalni trbušni ples i izvanredna turska kuhinja.

Doček Nove godine na ulicama Istanbula

Nekoliko hiljada turista i Turaka odbrojava ponoć u centru Istanbula na legendarnim ulicama Taksim i Istiklal. Sa svih strana se u ponoć čuju automobilske trube. Turci vole da bukom do neba pozdrave Novu godinu.

Ukoliko želite da na pomenutim ulicama dočekate 2017. godinu, za smeštaj uzmite u obzir hotele koji se nalaze u pomenutim ulicama. U zavisnosti koliki Vam je budžet i sa kime slavite, imate izbor preko prijateljskog i prijatnog hostela Galata 2 do luksuznog Rental House Istanbul Taksim.

Smeštaj je najbolje rezervisati preko sajta –  www.agodasmeštaj.com

Za kupoholičare je atraktivna ulica Nişantaşi. Ulica je svake godine raskošno ukrašena, i načičkana luksuznim prodavnicama i restoranima koji turistima nude neponovljivi užitak novogodišnje kupovine. Noću se ulica pretvara u zonu za partijanje.

Na ulici možete kupiti raznobojne i preukusne kapkejkove, a možete i sami da naučite da ih pravite zahvaljujući radionicama koje organizuje Santa and the Culinary Arts Academy (Mutfak Sanatlari Akademisi).

Distrikt Fatih je takođe odlično mesto za posmatranje vatrometa. Čuvena kula Galata je deo distrikta Beyoğlu. Distrikt je vremenom izrasto u komercijalni centar oko ulice Taksim. Najveći broj internacionalnih restorana se nalazi u Beyoğlu.

U Beyoğlu se nalazi crkva Sv. Antoine koju vole da posete turisti za vreme Božića. Crkva je za vreme praznika ukrašena i dobar je domaćin stranim muzičarima.  26. decembra će nastupati čuveni čelista Jiri Barta.

Pasaž Çiçek Pasajı u aveniji Istiklal je ispunjen vinarijama, pabovima, kafićima, restoranima itd. I svi oni imaju zasebne novogodišnje programe.

Restorani i klubovi u Istanbulu za doček

Posle odbrojavanja i čestitanja, ukoliko ne želite da ostanete na ulici, mnogi od istanbulskih klubova i restorana će Vam pružiti super zabavu. Preko 10.000 ugostiteljskih objekata radi punom parom za doček.

Među boljim restoranima su Fuego, Imbat, Yesil Ev, Siva Cafe, Haci Baba i Aheste.

Poslednjih 25 godina lider u slavljenju Nove godine je restoran i klub Gar Music Hall. Klub se nalazi u aveniji Yenikapi i u njemu je u potpunosti sve inspirisano Turskom – ambijent, kuhinja, performans. Pored trbušnog plesa, izvodi se i tradicionalni Anatolian ples. Doček po osobi košta 160 evra (uključena večera i neograničeno piće).

U restoranu i klubu Sultana’s je cena po osobi za doček 140 evra. Prostor i provod su autentično turski.

Restoran Tashan Arkat je spoj Otomanskog i Vizantijskog carstva. Nalazi se u starom delu Istanbula i svake godine gostima pruža divan doček. Cena po osobi za doček je 139 evra.

Odličnu ponudu imaju i noćni klubovi 360, Pasha i Angelique. Sama elita Istanbula voli ovde da proslavi doček.

U cenu dočeka je uključen i prevoz od mesta gde ste smešteni do mesta gde ćete dočekati Novu godinu.

Luksuzan doček Nove godine u Istanbulu

Najluksuzniji i najskuplji doček u Istanbulu pruža klub i restoran Reina.

Reina je poznat širom sveta, naročito zbog modernog i prostranog ambijenta, kao i pogleda na Bosfor. Cena po osobi koja uključuje gala večeru i neograničeno piće je 572 evra. Ponoćna žurka je u znaku svetskih hitova.

XLarge klub garantuje nesvakidašnju zabavu svake godine. Ove godine je tema novogodišnje žurke Bollywood.

Dođite obučeni kao neka zvezda filma najpoznatije indijske filmske industrije, ili barem ponesite sa sobom energiju koja podseća na energiju likova iz indijskih mjuzikala.

Hoteli za doček u Istanbulu

U restoranima mnogih hotela u Istanbulu se takođe organizuju vrhunski dočeci sa uživo muzikom. Hyatt, Nippon, Marriott, Hilton su samo neki od hotelskih lanaca gde možete pored smeštaja da sebi obezbedite i kvalitetnu proslavu.

U srcu Istanbula je smešten hotelski biser Yasmak Sultan.

Rezervišite za sebe i svoju voljenu osobu mesto u modernom hotelu Ramada.

Na vreme rezervišite svoje mesto pod istanbulskim novogodišnjim nebom jer je potražnja za provodom u ovom gradu na zavidnom nivou.

Pored rezervacije smeštaja i proslave, mislite na svoju bezbrižnost i obezbedite najbolje putno osiguranje za Tursku.

Novogodišnji provod je zagarantovan kao i za doček u Atini.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *