fbpx

Pet najlepših plaža Skijatosa

Ovo su 5 najlepših plaža na Skijatosu koje nude dobar odmor, provod, druženje, noćni život. Saznajte sve o letovalištima na Skijatosu, kako izabrati plažu baš po Vašem ukusu, koje su prednosti a koje su mene. Ovo su saveti da Vam odmor na Skijatosu bude opušten i bezbrižan.

Bez obzira da li ćete na Skijatos doći avionom, kolima ili autobusom prvo ćete ugledati nepregledne peščane plaže – Kukunaries, Vromolimos, Ambelakiju i još mnoge druge. Ovo mesto je spoj lepog i nezaboravnog.

Predstavljamo Vam najlepše plaže na Skijatosu:

1. Najlepša plaža na Skijatosu – Sporada

skijatos severni sporadi

Ako se luksuzom smatra lepota prirode, čak 66 plaža, šest plaža koje su nosioci plave zastavice, prirodni hlad, miris oleandra i borovine, onda Skijatos spada u najluksuznija ostrva Grčke.

Do njega se može doći trajektom iz Volosa, cena je oko 15 eura i vožnja traje oko dva i po sata. Svakako je uzbudljivije stići avionom.

Pista na koju se sleće je veoma kratka i nalazi se pored mora pa je sletanje prava avantura. Ali i raj za ljubitelje dobre fotografije jer je ovo prilika da napravite čarobne fotke.

Na najlepšem grčkom ostrvu najpre preporupujemo jednu od najčistijih plaža u Grčkoj, plažu sa tirkiznim morem. Ovo je plaža za porodicu sa decom, za zaljubljene i sve ostale sastave saputnika – to je jedinstvena plaža Sporada.

Ova plaža na Skijatosu je prepuna prirodnih lepota tako da zasluženo spada u jedno od najlepših plaža na Skijatosu.

2. Kukunaries – letovanje na Skijatosu uz šišarke i borove

severni sporadi grcka ostrva

Ovo je najpopularnija plaža na Skijatosu jer je proglašena za jednu od 10 najlepših svetskih plaža.

Zašto je ovo najpopularnija i najlepša plaža na Skijatosu?

Mnogi turisti iz celog sveta dolaze ovde zbog dubokog, belo-žutog peska, plitke i tople vode. Kao i odlične infrastrukture za porodice sa decom. Simpatičnih snek barova u mediteranskom duhu, suncobrana od trske i lepih ležaljki koje se svojom bež bojom uklapaju u ambijent prirode ovog kraja.

Plaža ima prirodni hlad borovine pa na njoj nije obavezno iznajmljivanje plažnog mobilijara. Dovoljno je da stavite svoj peškir, udahnete duboko i osetite oštar i prijatan miris bora i uživanje može da počne.

Do ove plaže nije komplikovano stići jer bus iz grada Skijatosa vozi po povoljnim cenama na svakih 20 minuta. Ipak, ako ste u mogućnosti, komfornije je ostrvo obilaziti automobilom, a iznajmljivanje košta oko 30 eura po danu.

Zanimljiva je i geografija ove plaže jer se iza nje nalazi slatkovodno jezero pa se žuborenje jezera meša sa zvukom talasa te imate utisak da ste u prirodnom rezervatu, daleko od svakodnevne vreve grada. Sve je ovde grčko i autentično – i priorda, i hrana, i muzika.

3. Trulos – biser u moru peska

brodovi na skijatosu

Plaža u Trulosu je urbana, sofisticirana, sa odličnom tavernom, ležaljkama i ukusnim fredoćinom. Kao i najukusnijom grčkom kafom za osveženje tokom letnje žege.

Ova moderna i najlepša plaža na Skijatosu je takođe i nosilac plave zastavice.

Voda je plitka i prozirna, te je pogodna za porodice sa decom. Ali i za one koji više vole da uživaju u voćnim kupovima, lubenicama, krofnama i sladoledu uz dobru knjigu nego da plivaju i istražuju podvodni svet.

Ipak, potrebno je biti oprezan: stanovnici Skijatosa imaju razvijenu ekološku svest te ne prskaju insekte (muve, komarce, pčele) pa ih ima mnogo kako u Trulosu tako i na drugim mestima jer je vegetacija ovde bujna. Posebnu draž ovoj plaži daje specifičan zvuk vezan za Mediteran – zrikavci i cvrčci glavni su gospodari ovog predela.

4. Vromolimos i Banana beach – za avanturiste

najlepsi je zakintos

Ove dve plaže okupljaju mlade ljude iz celog sveta jer se tokom dana u barovima na plaži, od 13 sati, organizuju žurke uz pop i rok hitove.

Često na plaži gostuju i kaver bendovi, a posebno je inspirativan zalazak sunca uz koktele. Ludi provod upotpunjuju i sportovi na vodi, a naročito je u poslednje vreme džet-ski popularan.

Dok je Vromolimos kosmopolitska plaža gde ćete kad zatvorite oči čuti brbljanje na svim jezicima sveta, Banana beach je više okrenuta surferima, sportistima. Na njoj se popodne igra odbojka na pesku, pa se može reći da je Vromolimos destinacija hipstera. Dok su na plaži Banana avanturisti koji žele adrenalinski provod.

Zanimljivo je da je Skijatos veoma blizu kopnenom delu grčke obale, pa kad je vedro vreme, sa plaže Banana može se videti poluostrvo Pelion, čuveno po maslinjacima i vinu.

Čak se iz grada Skijatosa organizuje izlet na Pelion (cena je oko 20 eura), pa ljubitelji organskog maslinovog ulja, zaljubljenici u vino i vinograde mogu da iskoriste priliku i posete ovo simpatično mesto.

5. Ambelakija – prizor sa razglednice

surfovanje na skijatosu

Samo uporni i istrajni šetači mogu da stignu do ove plaže u skrivenoj uvali.Do nje se stiže spuštanjem niz brojne, vrlo oronule stepenice i zaista je potrebna zavidna kondicija da biste osvojili ovo „parče raja”.

Zanimljivo je da putokaza do Ambelakije nema, već vas šarene tračice okačene po granama borova usmeravaju na pravu stazu pa je ovo još veći izazov.

Ipak, kad stignete na polovinu stepenica, pogled puca na tirkizno more, pučinu i nepregledni pesak. Prizor je toliko magičan i nestvaran da na trenutak imate utisak da ste ušetali u snimanje neke reklame ili razglednice.

Mistična obala

klubovi na zakintosu

Na plaži se nalazi „Mistik bar”, ekskluzivno mesto sa krevetima, modernim ležaljkama i ogromnim suncobranima bele boje.

Uz čilaut, Buda bar kompilaciju muzike ovde se odmaraju sofisticirani ljudi koji su na plažu uglavnom pristali jahtama, te sve odiše atmosferom glamura.

Iako su cene ovde znatno više nego na drugim mestima (oko 25 eura za dve ležaljke i suncobran), kvalitetom usluge, ljubaznim osobljem i veoma ukusnom, pre svega zdravom hranom, „Mistik” opravdava sva očekivanja, naročito ako volite da se izdvojite iz mase i posvetite pravom uživanju.

Letovanje na Skijatosu se isplati

najlepse plaze na zakintosu

Deset dana je malo da biste posetili sve peščane plaže južnog dela ostrva, ali i kamenite uvale severnog dela Skijatosa i zato je potrebno dobro isplanirati svoj odmor.

Ili se prepustite čulima i intuiciji jer koju god plažu da izaberete na ovom šarmantnom, malom ostrvu, nećete pogrešiti. Sve one su biseri u nepreglednoj tirkiznoj pučini.

S obzirom da putujete u inostranstvo, ostrvo, plažu…pre nego krenete, zatvorite opciju pokvarenog letovanja, nezaboravite putno osiguranje za Grčku.

osiguranje-baner

Saznajte sve o Grčkoj na jednom mestu, gde ćete pronaći vaš Grčki kutak.

Povezani članci

Komentari na članak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *