fbpx

Kako se Osigurati od Nesrećnog Slučaja

Otkrivamo vam kako da dobijete što povoljniju cenu i uslove pametnim odabirom polise Životnog osiguranja, u koju je uključeno i dopunsko osiguranje od nezgode, odnosno nesrećnog slučaja.

U uslovima osiguravajućih kuća precizno je definisano šta sve spada u nesrećne slučajeve.

Suština je sledeća: nezgoda ili nesrećni slučaj je iznenadni i od volje osiguranika nezavisni događaj, koji za krajnju posledicu ima njegovu smrt, potpuni ili delimični invaliditet, prolaznu nesposobnost za rad ili narušavanje zdravlja koje zahteva lekarsku pomoć.

Šta sve možete da ugovorite i od čega da se osigurate

osiguranje od nesrecnog slucaja

U praksi, nesrećni slučaj ili nezgoda mogu biti saobraćajna nezgoda, pad, klizanje, strujni udar, prelom kostiju. Kao i gušenje, udarci, ujedi životinja, ubodi, opekotine, delovanje štetnih hemijskih jedinjenja i slično.

Važno je da osiguranik nije namerno izazvao nezgodu i da se nesrećni slučaj desio mimo njegove volje.

Na osnovu ovog dopunskog osiguranja uz polisu Životnog osiguranja biće vam nadoknađena šteta koja nastane nastupanjem trajnog invaliditeta. Ako je nastao usled saobraćajne nezgode, povrede na radu, prilikom pada i slično.

Evo i dva primera iz prakse.

Osiguranik jedne kompanije, S.K. (45 godina), sredinom januara ove godine, okliznuo se na parkingu pored svog auta i tom prilikom zadobio povredu Ahilove tetive.

Posle pregleda ortopeda u Klničkom centru, dijagnoze, terapije i rehabilitacije, osiguranik je popunio Zahtev za naknadu štete. Dostavio svu neophodnu lekarsku dokumentaciju, i prema proceni invaliditeta, dobio obeštećenje od 1902,00 evra.

Drugi osiguranik, G.J. (star 41 godinu), koji ima polisu Životnog osiguranja sa dopunskim osiguranjem od nezgode, odnosno nesrećnog slučaja, u septembru prošle godine, doživeo je povredu na radu.

Njemu je mašina za obradu drveta odsekla mali i domali prst, a delimično oštetila i srednji prst leve ruke.

Osiguranik je na privremenom radu u Francuskoj. Od poslodavca G.J. je dobio naknadu po kolektivnom osiguranju koje je u svakoj ozbiljnoj firmi obavezno za sve zaposlene.

Nakon lečenja i rehabilitacije, osiguravajućoj kući gde ima polisu Životnog osiguranja, predao je svu lekarsku dokumentaciju. Dobio je obeštećenje od 4.350,00 evra.

Koje sve hiruške intervencije pokriva Životno osiguranje?

Kako do najbolje cene i ponude dopunskog osiguranja

osiguranje od nesrecnog slucaja

Obaveza osiguravajuće kuće, kod koje imate polisu Životnog osiguranja sa dopuskim osiguranjem od posledica nesrećnog slučaja ili nezgode je, da kada nastane osigurani slučaj (povreda, narušavanje zdravlja ili bilo koja druga posledica), isplati iznose utvrđene u Ugovoru o osiguranju.

Kako do privatne penzije kroz Životno osiguranje?

Primer za osiguranje od posledica nesrećnog slučaja:

s5

Ako osiguranik, kao posledicu nezgode ima delimičan invaliditet, osiguranje će mu isplatiti odgovarajući procenat od osigurane sume.

Osiguravajuća kuća ima obavezu da, kada nastane osigurani slučaj, isplati osiguranu sumu za slučaj invaliditeta, ukoliko je usled nesrećnog slučaja nastupio potpuni invaliditet.

U oba slučaja, osiguravajuća kuća plaća i naknadu za svaki dan proveden u bolnici. Ukoliko nastale povrede zahtevaju bolničku vrstu lečenja.

Iz priloženog se vidi da, recimo za cenu koštanja jednog od najčešćih poroka, ali na mesečnom nivou, sebe možete da osigurate na 9 hiljada evra. Takođe da od posledica nezgode budete pokriveni 24 sata, 365 dana u godini na bio kom mestu!

Osiguravajuće kuće sa kredibilitetom, imaju rok od najviše 14 dana da isplate štetu svom osiguraniku.

Taj rok počinje da teče od momenta kompletiranja dokumentacije za naknadu štete.

Prema podacima Narodne banke Srbije, osiguravajuće kuće su lane, rešile više od 25 hiljada zahteva za naknadu štete od posledica nezgode ili nesrećnog slučaja  iz Životnog osiguranja.

Osiguranje od nepredviđenih nezgoda

osiguranje od nesrecnog slucaja

Nezgodu ili nesrećni slučaj ne možemo da sprečimo, ali ovom vrstom osiguranja kroz polisu Životnog osiguranja, možemo da ublažimo posledice kroz sigurnost finansijske nadoknade koju pružaju ovakvi programi.

Ako imate neku nedoumicu ili nejasnoću oko dopunskog osiguranja od posledica nezgode i nesrećnog slučaja, popunite, bez obaveza, zahtev na našoj stranici za Životno osiguranje, i dobićete potpun i adekvatan odgovor na sva vaša pitanja!

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *